Luxurious Nourishment Argan and Almond

Luxurious Nourishment Argan and Almond


http://planetakozmetike.rs/image/Slike%20kategorija/vsya_lineyka.jpg

Sa ukupnom površinom od oko dva metra kvadratna i težinom koja čini 5% ukupne telesne težine, koža je naš najveći organ. Posrednički metabolizam proteina, masti, ugljenih hidrata, vitamina, vode i soli odvija se unutar ćelija kože. Koža proaktivno apsorbuje hranljive sastojke i uklanja štetan višak.

Kada koža ne dobija dovoljno hranljivih materija, brže stari, gubi elastičnost, počinje da se ljušti i dolazi do pojave osipa i osećaja suve i zategnute kože.

Kada do toga dođe, koži je potrebna posebna nega kako bi dobila osnovne supstance, obnovila svoje prirodne metaboličke funkcije i izgledala mladalački, sveže i blistavo.

Nakon mnogobrojnih studija i posebnih testova, istraživači Vitex-a su odabrali dva ulja istaknuta po svojim naročito dragocenim svojstvima za kožu: ulje argana i badema.

Nova linija Vitex-a Luxurious Nourishment sa visokim sadržajem najdragocenijih ulja je nepobediva kombinacija bogatih hranljivih sastojaka i luksuzne nege.

Aktivni sastojci :

Slatko ulje badema

Korisna svojstva ulja badema se ogledaju u njegovom bogatom sastavu: tokoferol, fitosterol, triolein, amigdalin, vitamini E, A i F, kompleks vitamina B i mikronutrijenti: kalijum, fosfor, gvožđe, cink i mangan.

Ulje badema je jedno od najpopularnijih kozmetičkih ulja. Brzo se upija, efikasno hrani, zaglađuje i mekša kožu, pomaže u regulisanju balansa lipida i vode u koži, štiti kožu od staranja i ubrzava regeneraciju ćelija. Uspešno pegla male bore, uključujući i one oko očiju, čineći da zrela koža bude elastičnija i vraćajući joj svežinu i čvrstinu.

Ulje argana

Ulje argana sadrži oko 80% nezasićenih masnih kiselina, s visokom koncentracijom sterola, triglicerida, prirodnih antioksidanasa i triterpenskih alkohola, prirodnih antibiotika.

Ulje argana ima veoma snažna antioksidanska dejstva. Prodire duboko u kožu, aktivirajući procese samolečenja kože. Zahvaljujući svojim hranljivim, toničnim, regenerativnim i podmlađujućim svojstvima, pomaže u peglanju plitkih bora, čineći kožu primetno mlađom, elastičnom i čvrstom, usporavajući njeno dalje starenje.

Redovna upotreba proizvoda koji sadrži ulje argana hrani kožu esencijalnim nutrientima, i eliminiše perutanje i osećaj zategnutosti, čineći kožu luksuzno glatkom, mekanom, nežnom i prelepom.

Uje argana se dobija hladnim presovanjem semenki (koštica)
drveta argana. Ovo ulje se smatra jednim od najređih i najskupljih ulja na svetu, pošto drvo argana raste samo u Maroku, a proces dobijanja ulja zahteva mukotrpan rad. „Tečno zlato“ je naziv koji je ovo ulje steklo zbog svojih kvaliteta.

 

Prikaži:
Sortiranje:
Loading...